Zonnepanelen kopen: zo gaat dat

Stap 1: Laat je gegevens achter

Via onze website kun je je telefoonnummer doorgeven. Wij bellen je dan binnen 2 dagen terug om je wensen te bespreken. 

Stap 2: Advies en offerte

Hoeveel stroom verbruik je en hoeveel zonnepanelen passen er op je dak? We zoeken het voor je uit en geven je advies en een offerte.

Stap 3: Plannen en voorbereiden

Ga je zelf je zonnepanelen installeren? Dan bezorgen we de materialen bij je thuis. Laat je het onze experts doen? Dan plannen we een datum voor de installatie. 

Stap 4: Installatie

Onze legploeg komt bij je langs en begint aan de installatie. Of je doet het natuurlijk zelf. Als je gaandeweg tegen problemen aanloopt, kun je ons altijd bellen.

Stap 5: Nazorg

Tevreden? Fijn. We checken altijd even hoe het gegaan is. Ook als je daarna nog vragen hebt of onze hulp nog kunt gebruiken, staan we voor je klaar. 

Laat ons je zonnepanelen installeren of ga zelf het dak op 

Ga je zonnepanelen kopen, dan kun je er bij ons voor kiezen om zelf de handen uit de mouwen te steken. Met onze complete doe-het-zelfpakketten krijg je alles wat je nodig hebt om zelf je zonnepanelen te installeren. Daarmee bespaar je meteen op de kosten. 

 

Durf je het niet aan? Dan gaan onze experts met alle liefde voor jou het dak op. Ze installeren je zonnepanelen binnen een dag en zorgen dat het meteen werkt. Zo kun je nog dezelfde dag je eerste zonne-energie gebruiken. 

Meterkastservice

Handig op het dak, maar niet veel ervaring in de meterkast? Snappen we. Daarom helpen we je graag met onze meterkastervice. Jij doet alles op het dak, onze experts sluiten de boel aan in de meterkast. Zo weet je zeker dat je zonnepanelen meteen perfect werken. 

Hoeveel zonnepanelen kopen?

Hoeveel zonnepanelen je moet kopen, is afhankelijk van een aantal dingen. We geven je altijd eerlijk advies. Natuurlijk is het belangrijk wat je budget is. Verder kijken we naar:

 

 • Hoeveel energie gebruik je nu?
 • Ga je in de toekomst meer energie gebruiken (bijvoorbeeld omdat je ook een laadpaal voor de elektrische auto laat installeren)? 
 • Of ga je juist minder energie gebruiken?
 • Hoeveel zonnepanelen passen er op je dak?
 • In welke opstelling brengen je zonnepanelen het meest op?
 • Welke onderconstructie is er nodig?
 • Heb je een 1-fase of 3-fase aansluiting in je meterkast?

En hoeveel zonnepanelen kan in maximaal installeren?

Hoeveel zonnepanelen je maximaal kan installeren, is niet altijd hetzelfde als het advies dat wij geven. Wij gaan namelijk altijd uit van je (verwachte) gebruik. Maar als je het graag wil, kan je natuurlijk altijd méér zonnepanelen kopen. Veel mensen willen daarom weten hoeveel zonnepanelen ze maximaal kunnen aansluiten. 

Zekering van je meterkast, omvormer en onderdimensioneren

De meeste huishoudens hebben een zekering van 16 ampère in hun meterkast. Daar kun je maximaal ongeveer 18 zonnepanelen op aansluiten. Kans is groot dat dat wel genoeg is. Toch meer? Dan moet je waarschijnlijk een andere omvormer én je meterkast laten ombouwen. Je kan ook aan het rekenen met onderdimensionering. We vertellen je er alles over in onze blog Hoeveel zonnepanelen kan ik maximaal aansluiten op het net?

Wat hoort er verder bij een set zonnepanelen?

Ga je zonnepanelen kopen, dan zijn er ook nog wat andere dingen nodig om ze te laten werken. Of je nou een doe-het-zelf-set koopt of de panelen laat installeren: beide keren krijg je een compleet pakket. Naast de afgesproken hoeveelheid zonnepanelen zit daar nog bij:

 • Een omvormer
 • Genoeg kabel om je zonnepanelen aan elkaar en de omvormer te verbinden
 • Het montagesysteem – voor plat of schuin dak

Zonnepanelen kopen voor plat of schuin dak

Op (bijna) elk dak kunnen we zonnepanelen installeren. Heb je een schuin dak? Dan heeft je dak al een helling. Op een plat dak zorgen we met frames dat de zonnepanelen ook in een helling komen te staan. Zo vangen ze het meeste zon. 

 

Voor zonnepanelen op een plat dak is er vaak ballast nodig. Dat zorgt ervoor dat je zonnepanelen geen centimeter verschuiven. In onze blog Zonnepanelen op plat dak lees je er meer over. 

Meer informatie over zonnepanelen kopen

De voordelen van zonnepanelen kopen

Zonnepanelen zijn niet altijd positief in het nieuws. Dat komt vooral door de afbouw van de salderingsregeling die eraan zit te komen. Daardoor kun je (waarschijnlijk) vanaf 2025 minder van jouw opgewekte stroom terugleveren aan het net. Is het dan niet slim om zonnepanelen te kopen? Nou, er zijn nog genoeg voordelen. 

 

Bijvoorbeeld:

 • Met jouw groene stroom draag je bij aan een beter milieu
 • Je energierekening gaat omlaag omdat je je eigen stroom gebruikt
 • Je huis wordt meer waard en krijgt een beter energielabel

Subsidie als je zonnepanelen koopt

Het voordeel van zonnepanelen kopen, is dat je er in bijna alle gevallen subsidie voor krijgt. Of je ze nu zakelijk of als particulier bestelt. Bijvoorbeeld met de SNN-subsidie waardevermeerdering als je in aardbevingsgebied woont, de ISDE, de SDE++. Er zijn ook aantrekkelijke leningen waarmee je je zonnepanelen kunt bekostigen. Daarnaast betaal je 0% btw over zonnepanelen. 

Welke zonnepanelen kopen?

Wanneer je je zonnepanelen bij ons koopt, zoeken wij de panelen uit die op dat moment de beste prijs-kwaliteitverhouding hebben. Liever zelf bepalen welke panelen er op je dak komen? Dat mag natuurlijk ook. We bestellen ze graag voor je. Dit zijn de voordelen van de zonnepanelen die wij inkopen:

 • Altijd full black

Full black zonnepanelen zien er strak uit en hebben een hoog vermogen. Daarom kiezen we altijd voor deze zonnepanelen.

 • De nieuwste modellen

We houden de markt goed in de gaten en onze inkoop is altijd up-to-date. Zo ben je er zeker van dat je geen verouderde panelen krijgt, maar zonnepanelen met de allernieuwste technologie.

 • Lange garantie

Onze zonnepanelen hebben 3 soorten garanties: 18 maanden installatiegarantie, 10 jaar fabrieksgarantie en 25 jaar opbrengstgarantie. Dat betekent dat over 25 jaar je zonnepanelen nog minstens 80% van de nieuwopbrengst opleveren. 

De kosten van zonnepanelen

De laatste tijd veranderen de kosten van zonnepanelen snel. En ze blijven ook veranderen. In november 2023 zijn dit de gemiddelde kosten (inclusief installatie en omvormer):

 

Aantal Totaalprijs
6 zonnepanelen € 3.300
10 zonnepanelen € 5.000
18 zonnepanelen € 8.000

 

Bron: Milieucentraal, november 2023

Waarom zonnepanelen kopen bij Energie met Subsidie?

 • Korte wachttijd

Onze legploegen gaan voor ons op pad door Noord-Nederland. Daardoor hoef je nooit lang te wachten en zijn we erg flexibel met de planning.

 • Persoonlijk advies

Bij elk advies kijken we naar jouw verbruik en je verwachte verbruik. Zo adviseren we je nooit om meer zonnepanelen te kopen dan nodig. 

 • Lekker in de buurt

Geen landelijk callcenter, maar gewoon een van ons aan de lijn als je belt. Bij problemen of vragen staan we dezelfde dag nog op de oprit. 

 • De allerbeste kwaliteit en garantie

De prijs-kwaliteitverhouding is bij ons altijd in evenwicht. We houden het aanbod goed in de gaten, zodat we altijd het beste materiaal voor de beste prijs bestellen.

 • Ook complete doe-het-zelf-sets

Ben je handig? Dan kun je ook zelf je zonnepanelen installeren. We hebben sets waar alles in zit wat je nodig hebt, inclusief een uitgebreide handleiding. Toch hulp nodig? We zijn altijd bereikbaar.