Wat zit er allemaal in een zonnepanelen doe-het-zelf-pakket?

Als je bij ons een set bestelt, krijg je alles wat je nodig hebt om de set te installeren én te laten draaien. Standaard is dat:

  1. Zonnepanelen

Uiteraard. We zoeken zonnepanelen voor je uit die op het moment de beste prijs-kwaliteitverhouding hebben. En we gaan altijd voor full black: wel zo mooi, en eigenlijk altijd het hoogste rendement. 

  1. Omvormer 

Om de zonne-energie om te zetten naar stroom, heb je een omvormer nodig. Bij de pakketten leveren we standaard een omvormer van het merk Growatt. Dit zijn omvormers die een goede prijs-kwaliteitverhouding hebben. En ze zijn ook nog eens heel stil. Specifieke wensen of graag monitoring erbij? Is allemaal mogelijk.

  1. Montagemateriaal voor jouw dak 

Afhankelijk van het dak waarop je de zonnepanelen gaat plaatsen, krijg je van ons het montagemateriaal erbij. Zo hebben we systemen voor een plat dak (op het zuiden of oost-westen), een pannendak, een staaldak of een golfplaatdak. Maakt niet uit hoe je dak eruitziet: je panelen komen er stevig op te liggen. 

  1. Altijd genoeg kabel

Om de panelen en de omvormer aan te sluiten, heb je bekabeling nodig. Daarom krijg je standaard 25 meter kabel bij je pakket. Verwacht je meer nodig te hebben of blijkt achteraf dat je het tóch een beetje onderschat had? Geef het dan even aan en je krijg extra meters kabel. 

Andere wensen dan het standaard pakket? 

Jij als doorgewinterde installateur/vakman/hobbyist hebt je misschien al aardig verdiept in de wereld van zonnepanelen en toebehoren. Daardoor kan het zomaar zijn dat je nét andere zonnepanelen of een andere omvormer wil dan er standaard bij het pakket zit. Geen probleem: vertel ons je wensen, en we kunnen je leveren wat jij graag wil. De rest (montagemateriaal, montagehandleiding, levering) krijg je er dan alsnog bij. 

 

Hoe werkt zonnepanelen kopen en zelf plaatsen?

Stap 1

Vul op onze website je gegevens in en geef aan dat je graag een complete doe-het-zelf-set wil bestellen. 

Stap 2

Wij bellen jou en geven je een advies: hoeveel zonnepanelen heb je nodig? En hoeveel gaat het kosten? We beantwoorden al je vragen. 

Stap 3 

We stellen jouw pakket samen en bezorgen het bij je thuis. 

Stap 4

Je kan aan de slag met het plaatsen van je zonnepanelen! Vragen of onze hulp nodig? We staan altijd voor je klaar. 

Hier moet je rekening mee houden als je zelf zonnepanelen plaatst

  • Veiligheid

Zonnepanelen worden vaak op hoogte geplaatst. Wees daarom altijd voorzichtig bij het zelf plaatsen van je zonnepanelen: een ongeluk is zo gebeurd. Zorg dat je gezekerd het dak op gaat en gebruik alleen goedgekeurd materiaal. 

  • Meterkast

Op het dak komt een belangrijk onderdeel van de zonnepanelen, maar ook in de meterkast moet je weten wat je doet. Je moet de boel allemaal juist en veilig aansluiten. Toch niet helemaal zelfverzekerd over je vaardigheden in de meterkast? Met onze meterkastservice installeer jij de zonnepanelen op het dak en zorgen wij dat de elektra goed aangesloten wordt. 

Klaar om zonnepanelen te kopen en zelf te installeren?

Goed bezig! Laat je gegevens achter en we bellen je zo snel mogelijk terug. Voor je het weet zit je op het dak. 

 

Je eerst nog wat meer verdiepen in zonnepanelen, bijvoorbeeld hoeveel je nodig hebt en wat dat grapje mag kosten? Lees dan nog wat meer over zonnepanelen kopen of bekijk welke subsidies je kan krijgen voor zonnepanelen